UITZOEKEN GENDERIDENTITEIT

Heb je het idee dat er misschien wel ‘iets’ met je genderidentiteit speelt? Weet je niet zeker of je man of vrouw, of elders op het genderspectrum zit en wil je dat helder krijgen voor jezelf?
Juist doordat ik ervaringsdeskundige ben kan ik snel de juiste vragen stellen en hebben de meeste mensen die bij me komen in een paar sessies meer helderheid over waar ze staan en kunnen ze betere keuzes maken.

Wil je meer lezen over de DSM 5 diagnose genderdysforie, de ICD-11 diagnose genderincongruentie en wat dat allemaal betekent? Lees dan verder op de nieuws en achtergronden pagina.

 

BEGELEIDING TRANSITIE

Heb je besloten dat je wilt gaan leven als jezelf en vind je het soms lastig om zelf stappen te zetten? Of weet je niet zo goed welke stappen je allemaal kunt of wilt zetten? Ook transitie op de werkvloer kan een best heftige periode zijn waar je wel wat steun bij kunt gebruiken.
Of je wilt graag iemand die je bijstaat in je sociale en/of medische transitie. Er komt nogal wat op je af, van je omgeving, vanuit de medische zorg, maar ook je eigen emotionele achtbaan kan best pittig zijn. Dan is het fijn om een ervaringsdeskundige professional te hebben met wie je kan sparren, die je helpt om moed te houden en samen met jou werkt aan zo stevig mogelijk staan in je genderidentiteit. 

Jij bepaalt zelf hoe vaak we sessies doen. En wanneer je dat nodig hebt kunnen we de gesprekken aanvullen met korte telefonische gesprekken.

COACHING WERKGEVERS, OUDERS, PARTNERS, FAMILIE, ZORGVERLENERS, ETC

Als omgeving van mensen die trans zijn en/of in transtitie gaan komt er ook behoorlijk wat op je af. Je kunt je onzeker voelen, misschien ben je wel verdrietig of boos over het verlies van je oude kind/partner/vriend(in)/broer of zus. Je zit met vragen over wat het betekent voor jullie relatie en je komt er zelf niet goed uit.

Of je bent werkgever/leidinggevende en je medewerker heeft verteld dat die trans is en als zichzelf wil gaan leven, ook op de werkplek. Je merkt dat je het nogal ingewikkeld vindt wat je medewerker gaat doen en je weet niet zo goed hoe je ermee om moet gaan.

Ook zorgverleners kunnen vragen hebben over het bejegenen en behandelen van transgender personen. Je kunt mij mij terecht voor informatie en supervisie.

Iedere persoon is natuurlijk weer anders, dus we kijken samen waar je tegenaan loopt en pakken dat in een traject op maat aan.

Coaching is in principe 1 op 1, maar als jullie dat allebei willen kunnen we ook een duo coaching doen.

COACHING VOOR REGENBOOG COMMUNITY

Als LHBTI-er met een ontwikkel- of begeleidingsvraag is het fijn om een professional te hebben die snapt waar je vandaan komt.
Een -beetje gechargeerd- witte cis hetero coach snapt de finesses van je minderheidspositie, relaties, mogelijke discriminatie en uitsluiting, minderheidsstress, etc meestal nèt niet.

Ik ben naast dat ik op verschillende momenten in mijn leven onder zowel L, als H, B en T viel, seks, kink, poly positief en heb een open houding naar eenieders leven.